Vizită la doamna Florica Ostafi - văduvă de veteran de război

          Cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 92 de ani, doamna Florica Ostafi, văduvă de veteran de război, a fost vizitată astăzi de o echipă a Direcției calitatea vieții personalului, în cadrul proiectului „Acasă la veterani”.
          Ziua frumoasă de primăvară a coincis cu căldura cu care am fost primiți de distinsa doamnă, dornică să ne împărtășească câteva aspecte din viața dumneaei.
          S-a născut la data de 22 martie 1927, în localitatea Urziceni, jud. Ialomița, într-o familie cu 4 copii. De la vârsta de 4 ani a fost adoptată de o mătușă din partea mamei, care nu a avut copii, stabilindu-se, astfel, cu noua familie, în Predeal.
          A urmat cursurile școlii primare și a Liceului comercial „Regina Maria” în Predeal.
          În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial familia, din care a făcut parte, a fost nevoită să se refugieze în Urziceni, din cauza bombardamentelor.
          S-a căsătorit de tânără și are doi copii, o fată și un băiat, astăzi în vârstă de 75, respectiv 68 de ani. După divorțul de soț s-a stabilit în București, în anul 1967. Un an mai târziu,doamna Florica l-a cunoscut pe domnul Ostafi Ioan, la Direcția Județeană de Poștă și Telecomunicații, unde lucrau amândoi, devenindu-i, mai apoi și partener de viață.
          Domnul Ostafi s-a născut  în Dorohoi, județul Botoșani, pe data de 7 ianuarie 1926. Încă de la naștere a rămas orfan de mamă, rămânând în grija tatălui și a bunicilor. A urmat cursurile școlii primare și gimnaziale în Dorohoi, apoi a absolvit Școala de parașutiști de la Buzău.
          A participat pe front în perioada decembrie 1943- martie 1945, cu Batalionul Școală Parașutiști - Flotila Aerostație, luând parte la apărarea Aeroportului Băneasa, 
din București.
          Pentru faptele săvârșite pe câmpul de bătălie, distinsul veteran de război, a fost decorat cu Medalia „Bărbăție și Credință”.
          După război a lucrat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, până în anul 1960, când fost trecut în rezervă din cauza unei accidentări survenite la serviciu. Ulterior, s-a angajat la Ministerul Poștei și Telecomunicațiilor, până în anul 1982, când a ieșit la pensie.
          Doamna Florica a rămas văduvă din anul 2002, dar se poate bucura acum de cei doi copii, de 2 nepoți și un strănepot, în vârstă de 4 ani.
          Îi transmitem și pe această cale urările noastre de sănătate, bucurii și un călduros La Mulți Ani!
 
          Începând cu data de 15 noiembrie 2017 acest proiect de suflet al Direcției calitatea vieții personalului, beneficiază de sprijinul Arômes Noirs, Fornetti Románia, Luna Solai, Angelli și Magiun de prune Topoloveni.
 
Text:   f.p.Mirela Florian
 Foto: plt.adj.pr. Gheorghiță Tunaru
Datele personale și fotografiile au fost postate cu acordul doamnei Ostafi Florica.

Top