Vizită la dna. Aneta PETRACHE - văduvă de veteran de război - 24.09.2020

Doamna Aneta PETRACHE, văduvă de veteran de război, în vârstă de 100 de ani, a fost vizitată astăzi, de către reprezentanți ai Direcției calitatea vieții personalului, în cadrul proiectului „Acasă la Veterani”.
 
Distinsa doamnă ne-a întâmpinat cu zâmbetul pe față și foarte impresionată când a văzut haina militară.
 
Ne-a relatat câteva aspecte din viața dânsei și a soțului, domnul Petrache Ion. S-au căsătorit după întoarcerea acestuia din război. Domnul Petrache a participat pe Frontul de Est, în Rusia, unde a luptat alături de camarazii săi, cu dârzenie și patriotism.
 
Întrebată care este secretul longevității, stimabila doamnă ne-a spus că toată viața a consumat legume și fructe proaspete din grădina proprie și a făcut multă mișcare.
 
Acum, doamna Aneta, se bucură de grija și sprijinul unicului nepot, domnul Răzvan, care la rândul său ne povestește:
 
„Bunicul meu nu a avut o armă, ci un aruncător de flăcări, ce nu era foarte performant, întrucât în momentul acționării, flacăra se întorcea invers, înspre soldat, existând riscul de a fi ars pe față sau pe diferite părți ale corpului. Când s-au întors armele, bunicul a fost luat prizonier de către ruși, a stat în lagăr o perioadă, apoi a fost eliberat. S-a întors acasă, unde a reușit să înființeze o societate comercială, însă nu a rezistat prea mult timp, fiind desființată de sistemul comunist. S-a angajat ulterior la Întreprinderea Acumulatorul, unde, din cauza noxelor din fabrică, s-a îmbolnăvit de plămâni, trecând la cele veșnice de la vârsta de 56 de ani”.
 
Vizita de astăzi a bucurat-o nespus pe venerabila văduvă de veteran de război, care ne-a transmis mulțumiri și succes în continuare.
 
Îi transmitem și noi multă sănătate alături de cei dragi. 
 
 
Acest proiect de suflet beneficiază de sprijinul Fornetti Románia, Luna Solai, Magiun de prune Topoloveni,  S.C. Jidvei, Cofetăria Piticot și S.C. Display Total Grup SRL, Maspex România SRL.
Text: Florian Mirela
Foto: Plt. adj. Răzvan Nae

Datele personale și fotografiile au fost postate cu acordul doamnei Aneta PETRACHE
#mapn#ArmataRomâniei#dcvp

Top