EROUL SUBLOCOTENENT (P.M.) DUMITRESCU  IULIAN
 

Comunicat nr. 131
Data: 07.05.2016

 
Militari români căzuți la datorie în Afganistan
 

          Doi militari români și-au pierdut viața și un al treilea a fost rănit în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, 7 mai 2016, ora 10.45, în apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a polițiștilor afgani.
          În urma incidentului, celor trei militari de la forțele pentru operații speciale, care au fost răniți, li s-a acordat primul ajutor la fața locului și au fost transportați imediat la spitalul militar cel mai apropiat. Din nefericire, plutonierul Dumitrescu Iulian și sergentul Vizireanu Adrian nu au supraviețuit, iar starea militarului rănit este stabilă și urmează să fie transferat la un spital din Germania.
          Familiile victimelor au fost anunțate, iar incidentul este anchetat de o comisie militară.
          Conducerea Ministerului Apărării Naționale transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanțe familiilor militarilor decedați și urmărește cu atenție evoluția situației medicale a celui rănit.
          „Am aflat cu profundă tristețe despre moartea militarilor care au căzut la datorie astăzi, în timpul executării unei misiuni în Afganistan. Atât personal, cât și în numele tuturor militarilor români, transmit condoleanțe familiilor, prietenilor și camarazilor lor de arme. Dumnezeu să-i odihnească pe acești bravi ostași și buni români!”, a transmis ministrul Mihnea Motoc.

 
 
Secția Presă
 

          În semn de recunoștință și apreciere pentru devotamentul excepțional dovedit în timpul executării unei misiuni de patrulare în teatrul de operații Afganistan, în care și-a sacrificat viața, sergentul major a fost înaintat post-mortem la gradul de sublocotenent și decorat cu Ordinul Național ,,Steaua României” în grad de ,,Cavaler”, cu însemn pentru Război (post-mortem).
          De asemenea, în semn de respect pentru supremul sacrificiu al sublocotenentului (p.m.) Dumitrescu Iulian, i s-a acordat titlul de ,,Cetățean de Onoare” al municipiului Buzău în urma Ședinței Ordinare a C.J. Buzău, din data de 23.05.2016 iar o stradă din municipiu îi poartă numele, conform H.C.L. nr. 68 din 28.03.2017.

Top