EROUL SUBLOCOTENENT (P.M.) POPA VASILE-CLAUDIU
 

          La data de 22 septembrie 2013, în timpul desfășurării unei misiuni de patrulare, maistrul militar Popa Vasile-Claudiu și-a pierdut viața alături de alți colegi români și americani, astfel misiunea lui în Armata României a luat sfârșit. Tânărul militar a fost ucis de o bombă, detonată de rebelii afgani.
          Militarul se afla la a doua misiune, în teatrul de operații Afganistan, unde a îndeplinit atribuții de instructor militar pentru grupul format din români, americani și afgani. Din păcate, această misiune, a fost, pentru sublocotenentul (p.m.) Popa Vasile-Claudiu, ultima.
          În semn de recunoștință și apreciere pentru devotamentul excepțional dovedit în timpul executării unei misiuni în teatrul de operații Afganistan în care și-a sacrificat viața, a fost decorat de Președintele României cu Ordinul Național ,,Steaua României” în gradul de ,,Cavaler”, cu însemn pentru Război, iar din partea S.U.A. i-a fost înmânată familiei medalia  ,,Steaua de Bronz”.
          De asemenea, în semn de prețuire și respect, sublocotenentului (p.m.) Popa Vasile-Claudiu i s-a acordat titlul de ,,Cetățean de Onoare” al municipiului Alba-Iulia, județul Alba, conform H.C.L. nr. 292 din 27.09.2013 și o stradă din același municipiu, îi poartă numele conform  H.C.L. nr. 425 din 22.12.2015.

Top