EROUL SUBLOCOTENENT (P.M.) ALEXANDRESCU DRAGOȘ
 
  
          La 31 august 2008, în timpul unei misiuni de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat-Kandahar), la aproximativ 20 km de Qalat, al treilea transportor amfibiu blindat, dintr-o coloană de patru autovehicule militare a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, iar tânărul muscelean a decedat pe loc, în urma deflagrației care a urmat. Dragoș Alexandrescu abia împlinise 32 de ani, cu o săptămână înainte de tragedie.
          S-a născut la data de 23 august 1976, fiind al doilea copil al familiei Alexandrescu, în localitatea musceleană Câmpulung, unde și-a petrecut copilăria. În aceeași localitate a urmat școala generală și liceul.
          În semn de recunoștință și apreciere pentru devotamentul excepțional dovedit pe timpul executării misiunii din teatrul de operații Afganistan, în care și-a sacrificat viața sub culorile drapelului național, săvârșind acte de eroism, Alexandrescu Dragoș a fost înaintat post-mortem la gradul de sublocotenent și decorat cu Ordinul Național ,,Steaua României” în grad de ,,Cavaler” cu însemn pentru Război (post-mortem).
          De asemenea, în semn de respect pentru supremul sacrificiu, sublocotenentului (p.m.) Alexandrescu Dragoș i s-a acordat titlul de ,,Cetățean de Onoare” al municipiului Câmpulung Muscel, județul Argeș din data de 19.03.2008
Top