EROUL SUBLOCOTENENT (P.M.) BĂDICEANU FLORIN
 
Comunicat nr. 44
Data: 23.02.2010
 
COMUNICAT DE PRESĂ
 
          Sergentul-major Bădiceanu Florin a căzut la datorie și fruntașul Zamfir Marian a fost rănit marți, 23 februarie, în Afganistan.
          Militarii, din cadrul Batalionului 33 Manevră, executau o misiune de patrulare într-o coloană formată din patru autovehicule HMMWV, în provincia Zabul, pe autostrada A1, Kandahar-Kabul. În jurul orei 05.00 (ora României), la aproximativ 3 km nord-est de Baza Lagman, vehiculul blindat în care se aflau cei doi a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. În urma deflagrației, cei cinci membri ai echipajului au fost evacuați de urgență pe calea aerului la spitalul din Baza Lagman, conform procedurilor.  
          Pe timpul acordării îngrijirilor, cu toate eforturile depuse de personalul medical, sergentul major Bădiceanu Florin a decedat. Subofițerul, promoție 2005, era la a doua misiune în Afganistan. Avea 31 de ani, era căsătorit și tată al unui copil.
          Fruntașul Zamfir Marian se află internat în spital pentru tratament medical și investigații de specialitate.
          Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea și șeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, își exprimă profundul regret pentru această pierdere și sunt alături de familia greu încercată, urmărind cu atenție evoluția stării de sănătate a fruntașului Zamfir.
 
 
Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale.
  
          În semn de recunoștință și apreciere pentru devotamentul excepțional dovedit în timpul executării unei misiuni de patrulare în teatrul de operații Afganistan, în care și-a sacrificat viața, sergentul major Bădiceanu Florin a fost înaintat post-mortem la gradul de sublocotenent și decorat cu Ordinul Național ,,Steaua României ” în grad de ,,Cavaler” cu însemn pentru Război (post-mortem).
          De asemenea, în semn de respect pentru supremul sacrificiu, sublocotenentului  (p.m.) Bădiceanu Florin, i s-a acordat titlul de „Cetățean de Onoare” al comunei Budeasa, județul Argeș, în baza H.C.L. nr. 23  din data de 24.10.2010, iar o alee din Comuna Budeasa, Judeţul Argeş îi poartă numele în baza H.C.L. nr. 46 din 23.10.2013.
 
Top