Crăciunul se petrece în marea familie a Armatei României
 12-13.12.2016


 
Ministerul Apărării Naţionale a organizat, în luna decembrie, evenimentul special „Crăciunul se petrece în marea familie a Armatei României”, care cuprinde spectacole de colinde şi de teatru, sosirea lui Moş Crăciun şi oferirea de cadouri în jurul pomului de Crăciun.

Activitățile, dedicate veteranilor de război, copiilor personalului armatei decedat sau rănit în urma participării la acţiuni militare, dar și studenţilor din instituţiile militare de învăţământ, constituie o modalitate de sprijin familial şi, în acelaşi timp, un prilej pentru promovarea valorilor instituţiei militare.

Luni, 12 decembrie, între orele 15.00 și 21.00, la Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Naţional, personalități din cultură, arte, economie și mass media, împreună cu reprezentanți ai M.Ap.N., au participat la „Împachetarea cadourilor de Crăciun”. Fiecare dintre ei a personalizat un cadou care a fost înmânat, a doua zi, de Moş Crăciun și Crăciuniţa unui copil al cărui părinte a decedat sau a fost rănit în urma participării la acţiuni militare. De asemenea, au fost amenajate ateliere de confecţionat bujori şi coroniţe de Crăciun şi un punct de vânzare pentru bujorul românesc şi felicitările desenate de copiii eroilor Armatei României.


Marţi, 13 decembrie, de la ora 10.00, au fost depuse coronițe de brad la mormintele ostașilor din Cimitirul eroilor români din Primul Război Mondial Ghencea Militar, din Capitală.
De la ora 13.00, la Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Naţional a avut loc serbarea Pomului de Crăciun, în cadrul căreia copiii eroilor Armatei României au primit cadouri şi au vizionat un spectacol susţinut de Gaşca Zurli. Petrecerea a fost întreţinută de animatori profesionişti, ajutorul lui Moş Crăciun fiind Răzvan Popescu, iar cadourile au fost asigurate de Asociaţia de Caritate din Armata României „CAMARAZII”.

Luni, 19 decembrie, de la ora 12.00, la Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Naţional, veterani de război şi cadre militare în rezervă şi retragere a avut loc un Concert de Crăciun în cadrul căruia Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei a cântat colinde, iar artiştii Sebastian Stan şi Oana Marin au susţinut microrecitaluri de muzică folclorică. 
Top