EROUL SUBLOCOTENENT (P.M.) CARACUDĂ‚ PAUL
 
          Caporalul Caracudă Paul executa, în data de 23.06.2010, o misiune de luptă pe autostrada A1 Kabul-Kandahar. La aproximativ 30 kilometri de Qalat, autovehiculul de tip HUMVEE, în care se afla, a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat, activat de la distanță. Împreună cu el era și sergentul major Dan Ciobotaru.
          S-a născut la data de 19 martie 1974, în comuna Vădastra, județul Olt unde a copilărit și a urmat cursurile gimnaziale.
                   Caporalul Paul Caracudă, în vârstă de 35 ani, era angajat al Ministerului Apărării Naționale din anul 1996, era căsătorit, avea un băiat în vârstă de șapte ani și o fetiță de doi ani.
           În semn de recunoștință și apreciere pentru devotamentul excepțional dovedit în timpul executării unei misiuni în teatrul de operații din Afganistan, în care și-a sacrificat viața, militarul a fost înaintat post-mortem la gradul de sublocotenent și decorat cu Ordinul Național ,,Steaua României” în grad de ,,Cavaler” cu însemn pentru Război (post-mortem).
          De asemenea, în semn de respect pentru supremul sacrificiu, sublocotenentului (p.m.) Paul Caracudă, i s-a acordat titlul de ,,Erou al comunității” de către Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Brașov în baza H.C.L. nr. 415 din 10.07.2010.                         
Top