EROUL SUBLOCOTENENT (P.M.) CIOBOTARU DAN
 

            Sergentul major Dan Ciobotaru și caporalul Paul Caracudă din Batalionul 33 Vânători de Munte Curtea de Argeș, executau o misiune de intervenție, pentru deblocarea autostrăzii A1 (Kabul - Kandahar) și asigurarea libertății de mișcare. La aproximativ 30 de kilometri de Qalat, autovehiculul de tip HUMVEE în care se aflau, a fost atacat cu un dispozitiv improvizat, acționat de la distanță. Sergentul major Dan Ciobotaru a căzut la datorie în data de 23 iunie 2010, în Afganistan, provincia Zabul.
          S-a născut la data de 19 februarie1982, în comuna Brăiești, județul Buzău.
          În semn de recunoștință și apreciere pentru devotamentul excepțional dovedit în timpul executării unei misiuni de luptă în teatrul de operații Afganistan, în care și-a sacrificat viața, sergentul major Dan Ciobotaru a fost înaintat post-mortem la gradul de sublocotenent și decorat cu Ordinul Național ,,Steaua României” în grad de ,,Cavaler”, cu însemn pentru Război (post-mortem).
          În semn de respect pentru supremul sacrificiu al sublocotenentului (p.m.) Dan Ciobotaru  i s-a acordat titlul de ,,Cetățean de Onoare” al comunei Brăești, județul Buzău, în baza H.C.L. din  28.06.2010.

Top