EROUL SUBLOCOTENENT (P.M.) COVRIG CLAUDIU - MARIUS
 

          Eroul Covrig Claudiu-Marius s-a născut la 18 septembrie 1978, în Galaţi, judeţul Galaţi. A plecat în Afganistan împreună cu colegii săi din cadrul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”, dar s-a întors însă mai devreme.
 
          În data de 13.06.2008, în timpul unei misiuni de patrulare, subunitatea din care făcea parte a intrat într-o ambuscadă. În urma perforării blindajului T.A.B.-ului în care se afla, de către o lovitura de aruncător, militarul a decedat. Marius Covrig era la prima misiune internațională. El urma să împlinească frumoasa vârstă de 30 ani, în luna septembrie și era căsătorit, dar nu avea copii. Locuia în Galați, împreună cu soția sa.
 
          În semn de recunoștință și apreciere pentru devotamentul excepțional dovedit în timpul executării unei misiuni de patrulare în teatrul de operații din Afganistan, în care și-a sacrificat viața, eroul Covrig Claudiu-Marius a fost înaintat post-mortem la gradul de sublocotenent.
 
          În semn de respect pentru supremul sacrificiu al sublocotenentului (p.m.) Covrig Claudiu-Marius, i s-a acordat titlul de ,,Cetățean de Onoare” al municipiului Galați, județul Galați, începând cu data de 25.11.2008 și conform H.C.L. nr. 316 din 22.06.2017, o stradă din același municipiu îi poartă numele.

Top