EROUL SUBLOCOTENENT (P.M.) MARCU BEBIȘOR AUREL
 
 
          Pe data de 06 septembrie 2007, transportorul blindat condus de Aurel a pornit într-o misiune de intervenție, pentru sprijinul unui detașament militar american, care trecuse peste o mină și aveau deja un mort și trei răniți. Transportorul, primul dintr-o coloană de trei autovehicule, executa misiunea la N-E de Qalat. Înainte de a ajunge la locul incidentului, convoiul românesc, a trecut la rândul său, peste un dispozitiv exploziv improvizat. În urma deflagrației, vehiculul de luptă a fost grav avariat, iar sergentul major Aurel Marcu a decedat pe loc.
          Militarul s-a născut în data de 07 iulie 1971, în localitatea Găiești, județul Dâmbovița și era încadrat la Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada”, dislocat în teatrul de operații Afganistan din luna iulie. Era mecanic conductor de TAB și șef echipă antiblindate.   
          În semn de recunoștință și apreciere pentru devotamentul excepțional dovedit pe timpul executării misiunii din teatrul de operații din Afganistan, în care și-a sacrificat viața, sergentul major Marcu Bebișor Aurel a fost înaintat post-mortem la gradul de sublocotenent și decorat cu Ordinul Național ,,Steaua României” în grad de ,,Cavaler”, cu însemn pentru Război (post-mortem).
          De asemenea, în semn de respect pentru supremul sacrificiu al sublocotenentului (p.m.) Marcu Bebișor Aurel, i s-a acordat titlul de ,,Cetățean de Onoare” al municipiului Curtea de Argeș, județul Argeș, în baza H.C.L. nr. 98  din data de 07.09.2007.
Top