EROUL MAIOR (P.M.) PETRE TIBERIUS-MARCEL
 
Comunicat nr. 98
Data: 03.04.2009
 
Ofițer român ucis în luptă în Afganistan
          Un ofițer din Batalionul 1 Forțe pentru Operații Speciale „VULTURII”, a căzut la datorie, în data de 3 aprilie, în Afganistan.
          Căpitanul Petre Tiberius conducea o misiune de intervenție rapidă în sprijinul unei subunități aliate atacate de insurgenți.
          În jurul orei 04.00 (ora României), la aproximativ 80 de kilometri Sud-Vest de Kabul, o echipă de intervenție rapidă româno-americană a acționat în sprijinul unei subunități aliate. În schimbul de focuri, ofițerul român a fost împușcat. A fost evacuat de urgență cu un elicopter MEDEVAC, iar în jurul orei 04.30 a decedat pe timpul transportului către spital.
          Militarii români din forțele pentru operații speciale, acționează în cadrul ISAF în zona de est a Afganistanului.
          Conducerea Ministerului Apărării Naționale își exprimă profundul regret pentru această pierdere și este alături de familia greu încercată.
 
Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale
 
          În semn de recunoștință și apreciere pentru devotamentul excepțional dovedit în timpul executării unei misiuni în teatrul de operații Afganistan, în care și-a sacrificat viața, a fost decorat de Președintele României cu Ordinul Național „Virtutea militară”, în grad de ,,Comandor”, cu însemn pentru Război (post-mortem). Soției eroului Maior (p.m.) Petre Tiberiu i-a fost înmânată medalia „Steaua de Bronz”, de către generalul maior Michael Repass, șeful United States Special Operations Command Europe, la data de 10 septembrie 2010, în semn de prețuire pentru sacrificiul suprem.
          De asemenea, în semn de prețuire și respect, maiorului (p.m.) Petre Tiberiu i s-a acordat titlul de ,,Cetățean de onoare” al comunei Sângiorgiu de Mureș, județul Mureș din 21.04.2009 și conform H.C.L. din 21.04.2009, o stradă din Comuna Sângiorgiu de Mureș, județul Mureș, îi poartă numele.
Top