„Dumnezeu și mama mea, prin credința acesteia, m-au ajutat să scap cu viață. Dumnezeu m-a planificat să trăiesc până la 100 de ani.”
          Domnul colonel în retragere Ionel TUȚĂ - veteran de război, în vârstă de 96 de ani, a fost vădit emoționat și bucuros la primirea vizitei unei echipe a agenției de presă AGERPRES, însoțită de un reprezentant al Direcției calitatea vieții personalului, în vederea realizării unui material video dedicat Centenarului Marii Uniri
          Distinsul veteran s-a născut în Craiova, în data de 17 decembrie 1922.     Încă de mic, din ciclul primar, s-a remarcat prin rezultatele excepționale obținute la învățătură, fiind mereu premiant.
          Ulterior a urmat cursurile Liceului Militar de la Craiova și ale Școlii Militare de Ofițeri de Artilerie Pitești, afirmându-se și aici prin rezultate remarcabile în procesul de învățământ și instruire, absolvind aceste instituții ca șef de promoție.
          A participat pe front în Campania din Est, în Rusia, precum și în cea din Vest , în Cehoslovacia și Ungaria, ajungând până la porțile Vienei.
          Pentru faptele de arme săvârșite pe front distinsul veteran a fost decorat cu Ordinul Steaua României și Ordinul Coroana României cu spade și panglică de Virtute Militară.
          „Am fost căsătorit timp de 65 de ani cu soția. Noi am trăit după niște reguli: să ne iubim, să ne respectăm, să avem dragoste de adevăr și de Dumnezeu”, ne relatează cu emoție venerabilul ostaș.
          Astăzi se mândrește cu familia, cu cei doi băieți, unul medic și celălalt general în retragere care, împreună cu cei patru nepoți și un strănepot îl înconjoară, permanent, cu multă dragoste și afecțiune.
Sănătate și multe bucurii vă dorim, domnule colonel!
         
Text/foto: Mirela Florian
 
Datele personale și fotografiile au fost postate cu acordul domnului col.(rtr.) Tuță Ionel

Top