Domnul lt.(rtr.) Vasile Bratu, veteran de război, a fost sărbătorit, astăzi, la împlinirea frumoasei vârste de 94 de ani, de către o echipă a Direcției calitatea vieții personalului, în cadrul programului „Acasă la veterani”.
          Distinsul veteran s-a născut comuna Moroeni - Pucioasa, jud. Dâmbovița, într-o familie cu 4 frați. A urmat cursurile Școlii normale de la Câmpulung Muscel, iar imediat după terminarea liceului, la 19 ani fost trimis la Școala de ofițeri de rezervă de la Ineu.
          A participat pe front în perioada august-noiembrie 1944 în campania de Vest, ca pușcaș, cu Batalionul 1 Vânători de Munte Brașov.
          Ca drept recunoștință pentru faptele de arme săvârșite pe câmpurile de bătălie, distinsul veteran a fost avansat la gradul de locotenent, prin ordinele generale succesive emise de Ministerul Apărării Naționale, după anii 1990.
          De asemenea, a fost decorat cu „Medalia crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial, 1941-1945”.
          După război a îmbrățișat profesia de dascăl, fiind învățător, apoi profesor de matematică, la o școală generală din Târgoviște, pentru un timp scurt , aproximativ 3 ani. Ulterior a lucrat în industria de petrol și gaze, la schelele de petrol din Șuța, Târgoviște, apoi la Comitetul geologic din București și, în final, la Ministerul Petrolului, având funcția de șef de serviciu planificare, de unde a ieșit la pensie.
          Astăzi distinsul veteran este îngrijit cu mare dragoste de fiica sa de care este foarte mândru pentru că a urmat o carieră deosebită în arhitectură
          Longevitatea distinsului veteran are rădăcini în familie, părinții acestuia trăind până la vârste înaintate, de peste 90 de ani.
          Venerabilul veteran s-a bucurat nespus că reprezentanții Ministerului Apărării Naționale i-au călcat pragul, invitându-i cu drag și cu altă ocazie.
 
          Începând cu data de 15 noiembrie 2017 acest proiect de suflet al Direcției calitatea vieții personalului, beneficiază de sprijinul Arômes Noirs, Fornetti Románia, Luna Solai, Angelli și Magiun de prune Topoloveni.

Text: Mirela Florian
Foto: Plt adj. pr. Gheorghiță Tunaru
 
Datele personale și fotografiile au fost postate cu acordul domnului cpt.(rtr.) Vasile Bratu

Top