Doamna Tinca Ciuhureanu, văduvă de veteran de război și vicepreședinta Filialei Sector 3 a Asociației Naționale a Veteranilor de Război, a fost vizitată astăzi de o echipă a Direcției calitatea vieții personalului, în cadrul proiectului „Acasă la veterani”.
          Distinsa doamnă s-a născut pe data de 27 februarie 1932, în localitatea Foltești din jud. Galați. A urmat cursurile școlii primare în localitatea de domiciliu și, ulterior, cursurile Liceului de Pedagogie din București. A studiat mai departe la Facultatea de Pedagogie și Psihologie.
          „În timpul războiului eram în Galați. Îmi aduc aminte că eram elevă și au început bombardamentele. Eram nevoiți, chiar dacă eram copii, să dăm o mână de ajutor militarilor, la reconstrucția clădirilor, străzilor etc.”, povestește doamna Tinca.
          După război a lucrat în cadrul Ministerului Apărării Naționale, la Academia Militară și, apoi, la structura centrală, de unde a ieșit la pensie, în anul 1990.
          Distinsa doamnă ne povestește cu emoție cum l-a cunoscut pe domnul Ciuhureanu Paul, care i-a devenit în două săptămâni soț și cu care a avut o frumoasă căsnicie, ce a durat 39 de ani.
          Domnul Ciuhureanu, s-a născut la Iași, în data de 12 iulie 1923. A urmat cursurile școlii primare în Iași, apoi Liceul Militar, și, ulterior, Școala Militară de Geniu.
          Tânărul sublocotenent de geniu a participat pe front în cel de-Al Doilea Război Mondial în Campania de Vest.
          După război a absolvit Facultatea de Filozofie, devenind ulterior doctor în  filozofie. A urmat cariera militară, ca profesor de filozofie la Academia Militară și mai apoi,  ca cercetător la Centrul de Studii și Cercetări de Istorie și Teorie Militară, de unde a ieșit la pensie, în anul 1982.
          Doamna Ciuhureanu a rămas văduvă în anul 1994, dar se poate mândri acum cu o fată, astăzi în vârstă de 59 de ani, ce lucrează la Editura Militară, precum și cu două nepoate și o strănepoată în vârstă de 3 ani.
          Transmitem pe această cale, doamnei Ciuhureanu, urările noastre de sănătate, bucurii și împlinirea tuturor dorințelor!
          Începând cu data de 15 noiembrie 2017 acest proiect de suflet al Direcției calitatea vieții personalului, beneficiază de sprijinul Arômes Noirs, Fornetti Románia, Luna Solai, Angelli și Magiun de prune Topoloveni.
 
Text:   f.p.Mirela Florian
 Foto: cpt. Iuga Diana
Datele personale și fotografiile au fost postate cu acordul doamnei Ciuhureanu Tinca        

Top