Viața la 100 de ani
Domnul cpt. (rtr.) Dumitru VLADU, veteran de război, a fost sărbătorit, astăzi, la împlinirea frumoasei vârste de 100 de ani, de către reprezentanți ai Direcției calitatea vieții personalului, în cadrul programului „Acasă la veterani”.

Distinsul veteran ne-a întâmpinat cu bucurie, trecerea anilor neschimbându-i vivacitatea și simțul umorului. Alături îi stă soția și, de curând, au sărbătorit 70 de ani de căsnicie. Cu bucurie și emoție ne povestește despre căsnicia frumoasă, bazată pe respect și înțelegere, alături de doamna Virginica, acum în vârstă de 94 de ani.

Domnul Dumitru s-a născut pe data de 15 mai 1919, în comuna Brăbeni, județul Olt, într-o familie de agricultori cu 7 copii. „Încă de la vârsta de 15 ani un frate m-a luat în București ca ucenic la un atelier de tâmplărie și așa am învățat tainele acestei meserii care mi-a plăcut foarte mult”, ne relatează plin de emoție, distinsul veteran. A făcut stagiul militar și a fost concentrat în perioada 1941-1945, la Flotila 3 și Flotila 2 Vânătoare. „Eu am fost repartizat la Tecuci, având funcția de tâmplar, în cadrul unui mare atelier. Mi-a plăcut mult această meserie pe care am practicat-o foarte mulți ani”. După război a lucrat timp de 40 de ani, la „Casa Scânteiei”, ca tâmplar, până a ieșit la pensie. În prezent se bucură de prezența celor doi copii și a celor doi nepoți. Și la această vârstă se bucură de tot ce îl înconjoară, fiind profund emoționat de vizita pe care i-am făcut-o, invitându-ne cu drag și la aniversarea următorilor ani.

Începând cu data de 15 noiembrie 2017 acest proiect de suflet al Direcției calitatea vieții personalului, beneficiază de sprijinul Arômes Noirs, Fornetti Románia, Luna Solai, Angelli și Magiun de prune Topoloveni.
 
Text: Mirela Florian
Foto: cpt. Diana Iuga
Datele personale și fotografiile au fost postate cu acordul domnului cpt.(rtr.) Vladu Dumitru
 
Top