Rămas bun domnului general locotenent (rtr.) dr. PLETOS DUMITRU - veteran de război
 
            Pe data de 26.08.2019 a încetat din viață domnul gl.lt.(rtr.) dr. PLETOS DUMITRU, veteran de război și președintele Filialei Sector 5 a Asociației Naționale a Veteranilor de Război.
 
            Distinsul veteran s-a născut pe data de 08 Septembrie 1929, în Făgăraș, județul Brașov. A absolvit Școala Militară de Ofițeri Activi de Infanterie, Academia Militară și Facultatea de Economie din cadrul ASE București. A ocupat de-a lungul carierei militare mai multe funcții printre care: comandant al Regimentului 234 Mecanizat, comandant al Diviziei 2 Mecanizate Craiova, precum și comandant al Armatei a II-a, cu comandamentul la Buzău.
            În anul 1976 a primit titlul de doctor în științe militare, remarcându-se prin lucrarea „Noul în gândirea tactică românească”.
            A trecut în rezervă în anul 1990, cu gradul de general-locotenent.
             În perioada 1941-1945 a participat pe front fiind copil de trupă, la Centrul de Instrucție al Infanteriei Făgăraș.
            De-a lungul vieții, domnului general Pletos i s-au acordat mai multe decorații, printre care amintim Medalia „Crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial, 1941-1945” și Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler și ofițer.
            Din anul 2008 a îndeplinit funcția de președinte al Filialei sector 5 a Asociației Naționale a Veteranilor de Război și din anul 2012 funcția de vicepreședinte a Asociației Naționale a Veteranilor de Război .
            Transmitem pe această cale condoleanțe familiei, celor 2 copii, 3 nepoți și 2 strănepoți.
            Odihnească-se în pace!
 
Foto/text: Mirela Florian

Top