„Mottoul meu în viață este seriozitatea și munca cinstită”
 
Domnul Iordan IOSIF, veteran de război a fost vizitat astăzi, cu ocazia aniversării vârstei de 97 de ani,  de către reprezentanți ai Direcției calitatea vieții personalului, în cadrul proiectului „Acasă la Veterani”, ziua de naștere a dânsului fiind premergătoare Zilei Veteranilor de Război-29 Aprilie.
 
Distinsul veteran s-a născut pe data de 28 aprilie 1923, în comuna Ciulnița, jud. Ialomița, într-o familie de gospodari cu 7 copii. De mic a început să muncească ajutându-și familia la treburile gospodărești .
 
În perioada 1944-1945 a participat pe front cu Regimentul 13 Grăniceri, în zona de Vest a țării, la Oradea și Sighetul Marmației. „În timp ce trupele germane se retrăgeau, un glonte a trecut pe lângă mine, dar am scăpat de moarte, cu ajutorul lui Dumnezeu. Eram tineri și nu prea instruiți. În acele momente, nu mai mă gândeam nici la mine, nici la cei de acasă, eram epuizat, dar am reușit să scap viu și nevătămat. În anul 1945 am fost lăsat la vatră.
  După război, în anul 1948 m-am căsătorit cu Maria, având o căsnicie frumoasă și fericită ce a durat  47 de ani. Dacă m-aș mai fi născut o dată tot pe Maria mea aș fi ales-o.
Am lucrat ca tâmplar, o meserie pe care am practicat-o cu drag până la pensie”, ne relatează cu emoție distinsul veteran.
 
După trecerea la pensie domnul Iordan a continuat să muncească fiind ajutor de preot. Este un om foarte credincios. „Acasă la mine am în fiecare cameră câte o icoană. Și te invit pe tine, musafir drag să-ți treci numele în catastiful meu, să te pot ține minte. În această casă nu ai voie să fii trist, urâcios sau nedrept, ai voie doar să iubești”,  sunt cuvintele pline de evlavie ale acestuia.
 
La sfârșitul vizitei reprezentanții direcției noastre au semnat în „cartea de onoare”, destinată tuturor celor care îi calcă pragul.
 
Vizita de astăzi l-a emoționat profund pe venerabilul veteran urându-ne sănătate și succes în acțiunile noastre viitoare.
 
LA MULȚI ANI !
 
 Cinste și onoare veteranilor de război!
 
Acest proiect de suflet beneficiază de sprijinul Fornetti Románia, Luna Solai, Magiun de prune Topoloveni,  S.C. Jidvei, Cofetăria Piticot și S.C. Display Total Grup SRL.
 ***
În baza Planului de sprijin al veteranilor de război pe perioada stării de urgență, Ministerul Apărării Naționale a decis înființarea unei linii telefonice TELVERDE, cu numărul de apel 0800.410.990, pentru sprijinirea veteranilor și văduvelor de război, iar funcționarea acesteia este asigurată de Direcția calitatea vieții personalului.
  
Text: Mirela Florian
Foto: Valentin Ciobârcă
 Datele personale și fotografiile au fost postate cu acordul domnului Iordan IOSIF.
#mapn #ArmataRomâniei #dcvp
Top