La mulți ani cu sănătate domnului cpt. (rtr.) Gheorghe POPESCU, veteran de război, la împlinirea frumoasei vârste de 101 ani!
 
      În cel de-Al Doilea Război Mondial domnul Popescu a participat atât pe Frontul de Est, la Cotul Donului și Odessa, cât și pe Frontul de Vest, în Cehoslovacia, fiind rănit de două ori.
 
     „ Am fost rănit destul de grav, eram mai aproape de moarte decât de viață. După câteva luni de refacere m-am întors pe front. Moartea era la orice pas, însă nu m-am gândit nicio clipă să renunț să lupt. Care am avut zile am scăpat. Dumnezeu ne-a ținut sănătoși. La Cotul Donului am fost luat prizonier, reușind să scap cu viață din lagărul din Siberia.
      După război ne-am întors acasă fiecare cum a putut, mulțumiți că am scăpat cu viață și nevătămați”, ne povestea anul trecut, cu emoție în glas, bravul veteran.
 
       Pentru faptele de vitejie de pe câmpul de luptă, distinsul veteran a fost decorat cu Medalia „Crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial, 1941-1945”.
 
       De asemenea, în semn de recunoștință pentru curajul și vitejia de care a dat dovadă pe câmpul de luptă, domnul Popescu a primit, din partea autorităților publice locale, titlul de „Cetățean de Onoare” al comunei Bogați, jud. Argeș.
    
       Cinste și onoare veteranilor de război!
 
Text: Mirela Florian
Foto: Arhiva ANVR Argeș

Top