La mulți ani cu sănătate domnului cpt. (rtr.) Ștefan GROSU, veteran de război, la împlinirea frumoasei vârste de 99 ani!

Domnul Ștefan Grosu fost înrolat în anul 1944 la Roșiorii de Vede, fiind încadrat la Regimentul 3 Artilerie Antitanc Brăila, având funcția de servant la tun. Regimentul a fost dislocat în comuna Cerna, Tulcea, iar după 23 August 1944 a fost trimis pe Frontul din Est, în Ungaria și apoi în Cehoslovacia, la Brno.

„Din Ungaria până în Cehoslovacia am mers doar pe jos, în marș, mai mult noaptea pentru a nu fi văzuți de inamic. Parcurgeam chiar 40 de kilometri, pe ger, echipați doar cu veston și pantalon, timp de mai multe luni, pândind blindatele inamice. Mâncam doar arpacaș sau doar o pâine pe zi. Cu toate acestea am supraviețuit și am scăpat teafăr și nevătămat. Am luptat pe front până în anul 1945, când s-a anunțat că războiul s-a terminat. După război am lucrat ca asistent medical ghipsar, la Spitalul Grigore Alexandrescu, de unde am ieșit la pensie”, ne relatează bravul veteran.

Cinste și onoare veteranilor de război!
 
Text: Mirela Florian
Photo: arhiva DCVP
               
 
 Acest proiect de suflet beneficiază de sprijinul Fornetti Románia, Luna Solai, Magiun de prune Topoloveni,  S.C. Jidvei, Cofetăria Piticot și S.C. Display Total Grup SRL, Maspex România SRL.

Top