Domnul locotenent-colonel (rtr.) Gheorghe ȚIGĂERU, veteran de război, a fost vizitat astăzi de către reprezentanții Direcției calitatea vieții personalului, în cadrul programului „Acasă la Veterani”, cu ocazia împlinirii vârstei de 101 ani. 
 
Distinsul veteran s-a născut pe data de 16 iulie 1920, în localitatea Berca din județul Buzău, într-o familie cu 3 copii. Tatăl lui a fost comerciant de stofe, iar mama, casnică.
 
După ce a efectuat cursurile școlii primare și liceale, în anul 1939 s-a înscris la Facultatea de Drept, pe care a absolvit-o în 1942.

În perioada 1942-1945 a participat pe front cu Regimentul 8 Infanterie Buzău și, ulterior, cu Regimentul 40 Infanterie, în localitățile Suceava, Botoșani și Focșani.
 
„În drumul spre Frontul de Est, ne-au coborât din tren la Focșani și am fost nevoiți să continuăm astfel drumul pe jos. La un moment dat, ne-am oprit într-un sat unde era un cuptor de pâine. Brutarului i-a fost milă de noi și ne-a dat 50 de pâini calde. Eram 100 de soldați și ne-am potolit foamea care ne chinuia”, ne-a relatat cu emoție distinsul veteran.
 
După război a lucrat ca jurist, apoi ca magistrat și procuror. După ce a ieșit la pensie a continuat să profeseze în același domeniu, înființând Editura Juridică, precum și o tipografie, pe care a dotat-o cu tehnică adusă din Germania. Domnul Țigăeru a lucrat cu dragoste și devotament pentru profesia aleasă, remarcându-se prin editarea unor cărți de specialitate din domeniul juridic, printre care amintim Codurile României și Revista de Drept Comercial.
 
Distinsul veteran de război se bucură de o sănătate foarte bună, având și la acești ani o memorie excelentă.
De peste 50 de ani i-a stat alături soția, o femeie foarte frumoasă și blândă, care a lucrat în învățământ, ca profesoară de pedagogie și limba română. De asemenea, se mândrește cu băiatul său de profesie inginer, precum și cu 2 nepoate și 2 strănepoți.
 
Vizita echipei noastre l-a bucurat nespus pe venerabilul veteran, dorind să îi mai călcăm pragul casei și cu altă ocazie.
 
Îi dorim un călduros La mulți ani, sănătate și numai bucurii alături de cei dragi!
 
Cinste și onoare veteranilor de război!
 
Acest proiect de suflet beneficiază de sprijinul Fornetti România, Luna Solai, Magiun de prune Topoloveni, S.C. Jidvei S.R.L., Cofetăria Piticot și S.C. Display Total Grup S.R.L.
#mapn #drpcvp #dcvp #aniversare #veteran
 


 

 

Top