EROUL SUBLOCOTENENT (P.M.) STOICA MĂ‚DĂ‚LIN
 
          Sublocotenentul (p.m.) Stoica Mădălin s-a născut la data de 10.08.1977, în localitatea Buzău, județul Buzău. Militarul erou a căzut la datorie în data de 15.09.2017, în urma unui atac asupra unei patrule românești care executa o misiune de patrulare în regiunea Kandahar din Afganistan. Alți doi militari au fost răniți. Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine Resistant Ambush Protected), când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor. Militarii au primit îngrijiri medicale, fiind evacuați pe calea aerului la Spitalul militar din Kandahar.
          Mădălin avea 41 de ani, era căsătorit, avea un copil și se afla la prima misiune în teatrele de operații.
          La propunerea ministrului apărării naționale, Președintele României, l-a decorat pe sublocotenentul Mădălin Stoica cu Ordinul Național ,,Steaua României” în grad de ,,Cavaler” cu însemn pentru Război (post-mortem), în semn de recunoștință și apreciere pentru dăruirea și curajul manifestate sub culorile Drapelului național, pentru spiritul de sacrificiu.
          În semn de recunoștință pentru sacrificiul suprem, sublocotenentului (p.m.) Stoica Mădălin, i s-a acordat titlul de ,,Cetățean de Onoare” al Comunei Ulmeni, județul Buzău, din 26.10.2017 și ,,Cetățean de Onoare” al municipiului Buzău, județul Buzău din 27.10.2017 iar prin  H.C.L. nr. 14 din 29.01.2018 o stradă din municipiu îi poartă numele.
Top