Direcția calitatea vieții personalului

Vizita la dl. col. (rtr.) Ioan-Eugen STĂNESCU - veteran de război
21.09.2021


  Domnul colonel (rtr.) Ioan-Eugen STĂNESCU, veteran de război, a fost vizitat astăzi de către reprezentanți ai Direcției calitatea vieții personalului, în cadrul programului „Acasă la Veterani”, la împlinirea vârstei de 98 de ani.
            Distinsul veteran s-a născut în municipiul Ploiești, la data de 21 septembrie 1923, într-o familie cu 2 copii.
             După absolvirea studiilor liceale, domnul Stănescu s-a înscris la Facultatea de Electrotehnică din cadrul Politehnicii București, pe care a terminat-o în anul 1947.
             În perioada 1942-1944 a participat pe front în mai multe localități din România, în cadrul Centrului de Instrucție Transmisiuni, fiind elev la Școala de ofițeri de rezervă. A terminat războiul cu gradul de sergent.
            În urma odinelor generale de avansare emise de Ministerul Apărării Naționale, distinsul veteran a ajuns la gradul de colonel, iar pentru faptele de vitejie de pe câmpul de luptă a fost decorat cu Medalia „Crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial, 1941-1945”.
            După război a lucrat ca inginer la Uzina de Mașini Electrice București, apoi la Uzina Electroputere și, ulterior, la Centrul de Calcul al Direcției Centrale de Statistică, având funcția de director științific, până la ieșirea la pensie.
           A fost căsătorit timp de șapte decenii cu doamna Natalia, o femeie foarte frumoasă cu care are un băiat, de profesie arhitect, iar nora este inginer de calitate.
 Distinsul veteran are ca hobby, și astăzi, completarea publicațiilor de cuvinte încrucișate și rebus, activitate care-i ține mintea brici!
           Domnul Stănescu a fost profund emoționat de vizita echipei noastre, dorindu-ne succes și numai realizări în toate activitățile pe care le întreprindem.
           Pe această cale dorim să îi transmitem distinsului veteran un călduros LA MULȚI ANI, sănătate și numai bucurii alături de cei dragi!
         Cinste și onoare veteranilor de război!
          Acest proiect de suflet beneficiază de sprijinul Fornetti Románia, Luna Solai, Magiun de prune Topoloveni, S.C. Jidvei, Cofetăria Piticot și S.C. Display Total Grup SRL.
 
Text: F.P Mirela FLORIAN
Foto: lt. Valeriu RAICU