Direcția calitatea vieții personalului

Crăciunul se petrece în marea familie a Armatei României
13.12.2016


Ministerul Apărării Naționale a organizat, în luna decembrie, evenimentul special „Crăciunul se petrece în marea familie a Armatei României”, care cuprinde spectacole de colinde și de teatru, sosirea lui Moș Crăciun și oferirea de cadouri în jurul pomului de Crăciun.

Activitățile, dedicate veteranilor de război, copiilor personalului armatei decedat sau rănit în urma participării la acțiuni militare, dar și studenților din instituțiile militare de învățământ, constituie o modalitate de sprijin familial și, în același timp, un prilej pentru promovarea valorilor instituției militare.

Luni, 12 decembrie, între orele 15.00 și 21.00, la Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Național, personalități din cultură, arte, economie și mass media, împreună cu reprezentanți ai M.Ap.N., au participat la „Împachetarea cadourilor de Crăciun”. Fiecare dintre ei a personalizat un cadou care a fost înmânat, a doua zi, de Moș Crăciun și Crăciunița unui copil al cărui părinte a decedat sau a fost rănit în urma participării la acțiuni militare. De asemenea, au fost amenajate ateliere de confecționat bujori și coronițe de Crăciun și un punct de vânzare pentru bujorul românesc și felicitările desenate de copiii eroilor Armatei României.

Marți, 13 decembrie, de la ora 10.00, au fost depuse coronițe de brad la mormintele ostașilor din Cimitirul eroilor români din Primul Război Mondial Ghencea Militar, din Capitală.
De la ora 13.00, la Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Național a avut loc serbarea Pomului de Crăciun, în cadrul căreia copiii eroilor Armatei României au primit cadouri și au vizionat un spectacol susținut de Gașca Zurli. Petrecerea a fost întreținută de animatori profesioniști, ajutorul lui Moș Crăciun fiind Răzvan Popescu, iar cadourile au fost asigurate de Asociația de Caritate din Armata României „CAMARAZII”.

Luni, 19 decembrie, de la ora 12.00, la Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Național, veterani de război și cadre militare în rezervă și retragere a avut loc un Concert de Crăciun în cadrul căruia Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei a cântat colinde, iar artiștii Sebastian Stan și Oana Marin au susținut microrecitaluri de muzică folclorică.