Direcția calitatea vieții personalului

Aniversarea domnului maior (rtr.) Niculae CERNEA - veteran de război
02.12.2021


La mulți ani cu sănătate domnului maior (rtr.) Niculae CERNEA, veteran de război, la împlinirea vârstei de 100 de ani!
           
Domnul maior (rtr.) Niculae CERNEA, veteran de război, a fost sărbătorit cu ocazia aniversării zilei de naștere, de către reprezentanți ai Direcției calitatea vieții personalului, în cadrul programului „Acasă la Veterani”.
 
Distinsul veteran s-a născut pe data de 24 noiembrie 1921, în localitatea Burdușeni, județul Ialomița.
           
A fost încorporat în luna februarie 1942 în cadrul Regimentului 5 Pionieri Focşani. A participat pe Frontul de Răsărit, cu Batalionul 13 Pionieri la mai multe bătălii, inclusiv la sângeroasele lupte de la Cotul Donului, unde a fost rănit.  După ce a primit îngrijiri medicale, a fost trimis din nou pe front. Pe data de 23.08.1944 a fost luat ca prizonier de război de către ruși şi trimis în regiunea Donbas, unde a fost obligat să lucreze  în minele de cărbuni până la eliberarea sa la data de 01.11.1948.
        
Prin Decretul Preşedintelui României nr. 498 din 1996 distinsului veteran i s-a conferit medalia Crucea comemorativă a celui de-al doilea război mondial, 1941-1945.
       
După război a lucrat în domeniul tâmplăriei, până la ieșirea la pensie.
       
Se mândrește cu o căsnicie ce durează de mai bine de 70 de ani, cu 4 copii, 3 nepoți și 4 strănepoți.
       
Venerabilul veteran a fost vizibil emoționat de felicitarea semnată de ministrul apărării naționale, cu ocazia zilei sale de naștere.
       
Îi transmitem și noi pe această cale multă sănătate și numai bucurii alături de cei dragi și îl asigurăm de întreaga  noastră stimă și considerație pentru faptele de vitejie de pe câmpul de luptă.
 
Cinste și onoare veteranilor de război!
 
Acest proiect de suflet beneficiază de sprijinul Fornetti Románia, Luna Solai, Magiun de prune Topoloveni, S.C. Jidvei, Cofetăria Piticot și S.C. Display Total Grup SRL.
 
Text: F.p Mirela FLORIAN
Foto:Plt.adj. Răzvan NAE