Direcția calitatea vieții personalului

Vizită la domnul mr. (rtr.) Gheorghe IONESCU, veteran de război
05.08.2022


La Mulți Ani distinsului veteran de război, maior în retragere Gheorghe IONESCU,  la împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani!

     Domnul maior (rtr.) Gheorghe IONESCU, veteran de război, a fost vizitat de către reprezentanți ai Direcției calitatea vieții personalului, cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani, în cadrul programului „Acasă la Veterani”.

Ne-a întâmpinat vesel, în fața blocului și ne-a condus patru etaje, în ritm alert, de abia ne puteam ține după dânsul.
Acasă ne așteptau membrii familiei sale, bucuroși de oaspeți.
Domnul Ionescu s-a născut în București, într-o familie cu patru copii, tatăl său fiind tâmplar iar mama casnică.
A plecat pe front în anul 1943, ca șofer la Comandamentul Armatei a 4-a, Biroul Informații și a participat în Campania de Est și de Vest, în Rusia și Cehoslovacia.
A fost lăsat la vatră în anul 1946.
După terminarea războiului a lucrat tot ca șofer la mai multe întreprinderi, printre care Întreprinderea Automatica București și Întreprinderea de Transport București.
Distinsul veteran de război a ieșit la pensie în anul 1984.
Domnul Ionescu se mândrește cu patru copii, două fete și doi băieți, 5 nepoți și 6 strănepoți.
Acesta locuiește și se gospodărește singur, nevrând să apeleze la copii, starea de sănătate permițându-i să ajute, la rândul său, alte persoane mai neputincioase.
Ne-a uimit cu vivacitatea sa, este la curent cu politica internă și dă dovadă de o energie debordantă urcând, zi de zi, patru etaje pentru a-și face cumpărăturile și pentru a se plimba.
La ceas aniversar îi transmitem și noi multă sănătate și bucurii alături de cei dragi și îl asigurăm de întreaga noastră stimă și deosebit respect pentru tot ceea ce a făcut pentru patrie.
            Cinste și onoare veteranilor de război!
            Vă mulțumim că suntem contemporani cu dumneavoastră!
Mulțumim sponsorilor pentru susținerea acestui proiect de suflet:
Fornetti Románia, Luna Solai, Magiun de prune Topoloveni, S.C. Jidvei, S.C. Display Total Grup SRL și Asociația Națională a Veteranilor de Război.

Text: F.P. Petrescu Adriana
        Foto : plt. adj. Răzvan NAE