Direcția calitatea vieții personalului

Vizită la domnul col. (rtr.) Nicolae SIMA, veteran de război
05.08.2022


Astăzi îi urăm 𝙇𝙖 𝙈𝙪𝙡𝙩̦𝙞 𝘼𝙣𝙞 veteranului de război 𝙘𝙤𝙡𝙤𝙣𝙚𝙡 𝙞̂𝙣 𝙧𝙚𝙩𝙧𝙖𝙜𝙚𝙧𝙚 𝙉𝙞𝙘𝙤𝙡𝙖𝙚 𝙎𝙄𝙈𝘼, cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 101 ani!
Cu acest prilej, bravul nostru veteran de război a fost vizitat de către reprezentanți ai Direcției calitatea vieții personalului, în cadrul programului „𝘈𝘤𝘢𝘴𝘢̆ 𝘭𝘢 𝘝𝘦𝘵𝘦𝘳𝘢𝘯𝘪”.
Nicolae Sima s-a născut la 1 august 1921, în satul Racovița din județul Argeș, într-o familie de agricultori, cu 9 frați, trei băieți și șase fete. A urmat cursurile școlii gimnaziale în localitatea natală și apoi o școală de meserii, specializându-se ca dogar.
Pe front a participat în perioada 1942-1944, în cadrul Regimentului 30 Dorobanți Câmpulung Muscel, la Carei și Satu Mare, având funcția de comandat de gardă.
           Când unul dintre frați, Ion Sima, a decedat pe frontul din Crimeea în 1942 și celălalt frate, Gheorghe Sima, a fost rănit, distinsul veteran a fost lăsat la vatră, considerându-se că avea o situație familială foarte grea. Imediat însă a fost concentrat timp de 6 luni într-o unitate de jandarmi în zona administrativă. Între timp s-a căsătorit cu Elena Popa și au avut împreună un băiat și o fată.

După război a lucrat în agricultură până la ieșirea la pensie. Calitățile sale de gospodar și organizator au făcut să fie numit brigadier în cadrul CAP-ului din comună.
            Pentru faptele de vitejie de pe câmpul de luptă venerabilul veteran de război a fost decorat cu Medalia „𝘊𝘳𝘶𝘤𝘦𝘢 𝘤𝘰𝘮𝘦𝘮𝘰𝘳𝘢𝘵𝘪𝘷𝘢̆ 𝘢 𝘤𝘦𝘭𝘶𝘪 𝘥𝘦-𝘈𝘭 𝘋𝘰𝘪𝘭𝘦𝘢 𝘙𝘢̆𝘻𝘣𝘰𝘪 𝘔𝘰𝘯𝘥𝘪𝘢𝘭, 1941-1945”.
            La ceas aniversar, îi transmitem și noi multă sănătate și bucurii alături de cei dragi și îl asigurăm de întreaga noastră stimă și deosebit respect pentru tot ceea ce a făcut pentru patrie.
𝘾𝙞𝙣𝙨𝙩𝙚 𝙨̦𝙞 𝙤𝙣𝙤𝙖𝙧𝙚 𝙫𝙚𝙩𝙚𝙧𝙖𝙣𝙞𝙡𝙤𝙧 𝙙𝙚 𝙧𝙖̆𝙯𝙗𝙤𝙞!

Mulțumim sponsorilor pentru susținerea acestui proiect de suflet: Fornetti Románia, Luna Solai, Magiun de prune Topoloveni, S.C. Jidvei, S.C. Display Total Grup SRL și Asociația Națională a Veteranilor de Război.

Text: Mirela Florian
Foto: Lt.col. Flavius Neagoe