Direcția calitatea vieții personalului

Aniversarea doamnei Viorica BONTEA, văduvă de veteran de război - 08.03.2022
08.03.2022


Doamna Viorica BONTEA, văduvă de veteran de război, a fost vizitată de către reprezentanți ai Direcției calitatea vieții personalului, cu ocazia Zilei Femeii – 8 Martie, în cadrul programului „Acasă la Veterani”, prilej cu care a fost felicitată și pentru împlinirea celor 82 de ani pe data de 5 martie 2022.
Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită în multe țări din întreaga lume, celebrând actele de curaj și determinare întreprinse de femei obișnuite, care au jucat un rol extraordinar în istoria propriilor familii și a comunității lor.
Doamna Viorica s-a născut la data de 05 martie 1940, în orașul Breaza, județul Prahova.
A crescut cu o dragoste aparte față de copii și, imediat după liceu, a urmat Școala Postliceală Sanitară din Ploiești, secția pediatrie. Peste câțiva ani, anumite circumstanțe au determinat-o să se reorienteze profesional spre domeniul statistică, mutând-se cu familia în municipiul București.
 „Soțul l-am întâlnit din întâmplare și nu credeam că va fi ceva, dar n-am scăpat de el.
A fost foarte insistent cu mine”, ne mărturisește doamna, cu o umbră de melancolie întrezărită pe chipul ei distins.
După încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, soțul acesteia, domnul Eugen Bontea, veteran de război, a finalizat studiile militare și, după o carieră înfloritoare, a ajuns la gradul de colonel. Distinsul veteran de război a trecut în neființă cu 18 ani în urmă.
Viața nu a fost întotdeauna așa cum a visat doamna Viorica, unele „anotimpuri” fiind cu multe suferințe. Însă, Dumnezeu i-a dăruit un băiat minunat, pe Viorel. Tânărul a fost un elev eminent și premiant în toți anii, până la finalizarea liceului. Printre cele mai intense emoții trăite ca mamă au fost cele din perioada când fiul a susținut examenul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București.
„În ultimii ani de facultate, Viorel evita să îmi mai spună datele privind planificarea examenelor, ca să nu mă stresez. Consider că a meritat toate sacrificiile și sunt privilegiată să fiu mama lui.”
Într-o lume în care  aproape toate se clatină, ne trebuie un refugiu tare. Acest refugiu, e căminul nostru si acest cămin are nevoie de un suflet, de o inimă care să ne mângâie, să ne încurajeze. Și această inimă nu poate fi decât inima unei femei – inima unei mame.
La mulți ani doamnei Viorica, la mulți ani tuturor femeilor!
Mulțumim sponsorilor pentru susținerea acestui proiect de suflet:
Fornetti Románia, Cofetăria Piticot, Luna Solai, Magiun de prune Topoloveni, S.C. Jidvei, S.C. Display Total Grup SRL și Asociația Națională a Veteranilor de Război.

Text/foto: Maior Diana IUGA