Direcția calitatea vieții personalului

Vizită la domnul lt.col. (rtr.) Nicolae GHEORGHE, veteran de război
03.05.2022


În contextul derulării campaniei „Recunoștință veteranilor de război”, reprezentanți ai Direcției calitatea vieții personalului au acordat pachetul-cadou și diploma aniversară domnului mr.(rtr.) Nicolae GHEORGHE, veteran de război.
              Distinsul veteran s-a născut la 14.04.1922, în comuna Coșești, județul Argeș, într-o familie cu 5 copii, 4 fete și un băiat.
           Serviciul militar l-a efectuat începând cu anul 1942 într-o unitate de artilerie antiaeriană, unde a executat stagiul de instrucție și pregătire de specialitate. După această perioadă a plecat pe front până în anul 1945, fiind încadrat pe funcția de comandant tun, ochitor și trăgător, la Regimentul 7 Artilerie Antiaeriană, unitate cu care a ajuns până la Budapesta și ulterior în Cehia.
                       
            Pentru faptele sale de vitejie a fost decorat cu „Medalia Crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial,1941-1945”.
      ***
          Anul acesta se împlinesc 81 de ani de la intrarea României în cel de-Al Doilea Război Mondial, un conflict în care România a înregistrat peste 900.000 de morți, răniți, dispăruți, prizonieri și invalizi, din care aproximativ 92.000 de militari decedați.
         Puținii veteranii de război pe care astăzi îi mai avem alături de noi ne amintesc de momentele de mare cumpănă prin care aceștia au trecut pentru a-și îndeplini nobila misiune de a elibera țara de sub ocupația străină.