Direcția calitatea vieții personalului

Vizită la domnul mr. (rtr.) Constantin GĂLĂTANU, veteran de război
13.05.2022


Cu zâmbetul pe buze la 100 de ani!
Domnul mr.(rtr.) Constantin GĂLĂTANU, veteran de război, a fost vizitat de către reprezentanți ai Direcției calitatea vieții personalului, la împlinirea vârstei de 100 de ani, în cadrul programului „Acasă la Veterani”.
Distinsul veteran s-a născut pe data de 15 mai 1922, în comuna Avrămești din județul Tecuci, într-o familie de agricultori cu 6 copii.
          „Pe Steluța, soția mea, era să mi-o fure vecinul meu, care se numea tot Costică, dar eu am venit repede acasă de la Fălticeni și am făcut nuntă. Noi am avut un singur copil, fiica mea Elena și datorită ei am ajuns la această vârstă. Fără grija ei aș fi fost de mult plecat dintre cei vii.
În perioada 1942-1945 am participat pe front cu Regimentul 24 Infanterie Tecuci, la luptele din Odessa și Basarabia - Cahul. Am avut funcția de radiotelegrafist și gradul de caporal. Nu am vrut să iau funcții de conducere, făcându-mi treaba cu conștiinciozitate și devotament. Am văzut multe orori în război, dar cu voia lui Dumnezeu am scăpat viu și nevătămat”, ne-a relatat bravul veteran.
Pentru faptele de vitejie de pe câmpul de luptă a fost decorat cu Medalia „Crucea comemorativă a celui de-Al  Doilea Război Mondial, 1941-1945”.
După război a lucrat pe șantiere în diverse zone ale țării și, pentru o perioada scurtă de timp, ca personal civil în cadrul armatei, ieșind la pensie la limită de vârstă.
Domnul Costică se bucură de o sănătate foarte bună și a fost profund emoționat de vizita noastră, transmițându-ne succes în toate acțiunile viitoare. Îi dorim și pe această cale sănătate, bucurii și îl asigurăm de întreaga noastră recunoștință și respect pentru faptele de vitejie de pe câmpul de luptă.
Mulțumim sponsorilor pentru susținerea acestui proiect de suflet:
Fornetti Románia, Cofetăria Piticot, Luna Solai, Magiun de prune Topoloveni, S.C. Jidvei, S.C. Display Total Grup SRL și Asociația Națională a Veteranilor de Război.

Text: F.p Mirela FLORIAN
Foto : plt. adj. Răzvan NAE