Direcția calitatea vieții personalului

Vizită la domnul col. (rtr.) Marin BORTOROAGĂ, veteran de război
30.08.2022


L𝘢 𝘔𝘶𝘭𝘵̦𝘪 𝘈𝘯𝘪 liniștiți și binecuvântați veteranului de război, 𝙘𝙤𝙡𝙤𝙣𝙚𝙡 𝙞̂𝙣 𝙧𝙚𝙩𝙧𝙖𝙜𝙚𝙧𝙚 𝙈𝙖𝙧𝙞𝙣 𝘽𝙊𝙍𝙏𝙊𝙍𝙊𝘼𝙂Ă, la împlinirea venerabilei vârste de 94 de ani!
Astăzi, 10 august, chiar de ziua dumnealui, veteranul nostru a fost vizitat de către reprezentanți ai
Direcției calitatea vieții personalului, în cadrul programului „𝘈𝘤𝘢𝘴𝘢̆ 𝘭𝘢 𝘝𝘦𝘵𝘦𝘳𝘢𝘯𝘪”.
În urmă cu 94 de ani, distinsul veteran s-a născut în municipiul Iași, într-o familie cu 3 copii. A urmat cursurile școlii gimnaziale și liceale în localitate, după care, la vârsta de 16 ani, s-a înrolat voluntar ca și copil de trupă.
 𝘈𝘮 𝘱𝘢𝘳𝘵𝘪𝘤𝘪𝘱𝘢𝘵 𝘭𝘢 𝘳𝘢̆𝘻𝘣𝘰𝘪 𝘪̂𝘯 𝘤𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦 𝘥𝘦 𝘤𝘰𝘱𝘪𝘭 𝘥𝘦 𝘵𝘳𝘶𝘱𝘢̆, 𝘪̂𝘯 𝘱𝘦𝘳𝘪𝘰𝘢𝘥𝘢 1941-1943, 𝘪̂𝘯 𝘤𝘢𝘥𝘳𝘶𝘭 𝘙𝘦𝘨𝘪𝘮𝘦𝘯𝘵𝘶𝘭𝘶𝘪 2 𝘛𝘳𝘢𝘯𝘴𝘮𝘪𝘴𝘪𝘶𝘯𝘪. 𝘌𝘳𝘢 𝘰 𝘥𝘪𝘴𝘤𝘪𝘱𝘭𝘪𝘯𝘢̆ 𝘥𝘳𝘢𝘴𝘵𝘪𝘤𝘢̆ 𝘭𝘢 𝘶𝘯𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦. 𝘊𝘩𝘪𝘢𝘳 𝘥𝘢𝘤𝘢̆ 𝘦𝘳𝘢𝘪 𝘤𝘰𝘱𝘪𝘭, 𝘦𝘳𝘢𝘪 𝘮𝘶𝘴𝘵𝘳𝘢𝘵 𝘢𝘵𝘶𝘯𝘤𝘪 𝘤𝘢̂𝘯𝘥 𝘯𝘶 𝘦𝘳𝘢𝘶 𝘳𝘦𝘴𝘱𝘦𝘤𝘵𝘢𝘵𝘦 𝘰𝘳𝘥𝘪𝘯𝘦𝘭𝘦 𝘴̦𝘪 𝘳𝘦𝘨𝘶𝘭𝘢𝘮𝘦𝘯𝘵𝘦𝘭𝘦. 𝘝𝘪𝘢𝘵̦𝘢 𝘤𝘢𝘻𝘰𝘯𝘢̆ 𝘵𝘳𝘢̆𝘪𝘵𝘢̆ 𝘪̂𝘯𝘵𝘳-𝘰 𝘶𝘯𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦 𝘮𝘪𝘭𝘪𝘵𝘢𝘳𝘢̆ 𝘮-𝘢 𝘤𝘢̆𝘭𝘪𝘵 𝘴̦𝘪 𝘮𝘪-𝘢 𝘧𝘰𝘳𝘮𝘢𝘵 𝘤𝘢𝘳𝘢𝘤𝘵𝘦𝘳𝘶𝘭. 𝘙𝘦𝘨𝘪𝘮𝘦𝘯𝘵𝘶𝘭 𝘶𝘯𝘥𝘦 𝘦𝘳𝘢𝘮 𝘳𝘦𝘱𝘢𝘳𝘵𝘪𝘻𝘢𝘵 𝘢 𝘧𝘰𝘴𝘵 𝘥𝘪𝘴𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵 𝘪̂𝘯 𝘐𝘢𝘴̦𝘪, 𝘢𝘱𝘰𝘪 𝘢 𝘱𝘢𝘳𝘵𝘪𝘤𝘪𝘱𝘢𝘵 𝘱𝘦 𝘧𝘳𝘰𝘯𝘵 𝘪̂𝘯 𝘻𝘰𝘯𝘢 𝘊𝘳𝘢𝘪𝘰𝘷𝘦𝘪 𝘴̦𝘪 𝘪̂𝘯 𝘮𝘢𝘪 𝘮𝘶𝘭𝘵𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢̆𝘵̦𝘪 𝘥𝘪𝘯 𝘵̦𝘢𝘳𝘢̆. 𝘗𝘦 𝘵𝘪𝘮𝘱𝘶𝘭 𝘥𝘦𝘴𝘧𝘢̆𝘴̦𝘶𝘳𝘢̆𝘳𝘪𝘪 𝘭𝘶𝘱𝘵𝘦𝘭𝘰𝘳 𝘢𝘮 𝘧𝘰𝘴𝘵 𝘳𝘢̆𝘯𝘪𝘵 𝘥𝘦 𝘮𝘢𝘪 𝘮𝘶𝘭𝘵𝘦 𝘴𝘤𝘩𝘪𝘫𝘦 𝘪̂𝘯 𝘶𝘳𝘮𝘢 𝘦𝘹𝘱𝘭𝘰𝘻𝘪𝘦𝘪 𝘶𝘯𝘦𝘪 𝘣𝘰𝘮𝘣𝘦. 𝘊𝘶 𝘷𝘰𝘪𝘢 𝘭𝘶𝘪 𝘋𝘶𝘮𝘯𝘦𝘻𝘦𝘶 𝘢𝘮 𝘴𝘤𝘢̆𝘱𝘢𝘵 𝘵𝘦𝘢𝘧𝘢̆𝘳”, ne-a relatat cu emoție venerabilul veteran.
După război a absolvit Școala de Ofițeri de Transmisiuni de la Sibiu și a fost încadrat ofițer de transmisiuni până în anul 1956. Din diferite motive legate de regimul politic de atunci, a fost trecut în rezervă. Ulterior, a lucrat la ICRAL și „Electronica” din București, pe funcția de electrician. A ieșit la pensie ca maistru instructor la un grup școlar din București.
În prezent, îi este alături doamna Lili cu care este căsătorit din 1960. Vizita echipei noastre l-a bucurat nespus pe domnul Bortoroagă, care ne-a urat succes în toate acțiunile noastre viitoare.
La ceas aniversar îi transmitem și noi multă sănătate, bucurii și îl asigurăm de întreaga noastră recunoștință și deosebit respect pentru tot ceea ce a făcut pentru patrie.

𝘾𝙞𝙣𝙨𝙩𝙚 𝙨̦𝙞 𝙤𝙣𝙤𝙖𝙧𝙚 𝙫𝙚𝙩𝙚𝙧𝙖𝙣𝙞𝙡𝙤𝙧 𝙙𝙚 𝙧𝙖̆𝙯𝙗𝙤𝙞!
Mulțumim sponsorilor pentru susținerea acestui proiect de suflet: Fornetti România, Luna Solai, Magiun de prune Topoloveni, S.C. Jidvei, S.C. Display Total Grup SRL și Asociația Națională a Veteranilor de Război.

 F.P. Mirela Florian
 Plt.adj. Răzvan Nae