Direcția calitatea vieții personalului

Vizită la domnul  lt.col. (rtr.) Severică Tasbac, veteran de război
21.11.2022


Domnul locotenent-colonel (rtr.) Severică TASBAC, veteran de război, a fost vizitat cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 100 de ani, de către reprezentanți ai Direcției calitatea vieții personalului, în cadrul programului „Acasă la Veterani”.
Distinsul veteran s-a născut pe data de 31 octombrie 1922, în comuna Stoenești, jud. Argeș, într-o familie cu 10 copii.
A participat pe front în perioada 1943-1945 cu  Divizia 3 Infanterie Pitești, în Campania de Vest, în Ungaria și Cehoslovacia, ca șofer.
Pentru faptele de vitejie de pe câmpul de luptă distinsul veteran a fost decorat cu Medalia Virtutea Militară, iar în urma ordinelor generale de avansare, emise de Ministerul Apărării Naționale, a fost înaintat la gradul de locotenent-colonel în retragere.
 După război a lucrat ca șofer la Intreprinderea de Transport București până în anul 1989, când a ieșit la pensie.
Acum este înconjurat și îngrijit cu multă dragoste de cei 3 copii și 4 nepoți, bucurându-se de o stare bună de sănătate.
Vizita noastră l-a emoționat foarte mult pe distinsul veteran, care ne-a urat mult succes în toate acțiunile noastre.
Îi transmitem și noi multă sănătate, numai bucurii alături de cei dragi și îl asigurăm de întreaga noastră recunoștință și respect pentru tot ceea ce a făcut pentru țară.
          Cinste și onoare veteranilor de război!         
 Mulțumim sponsorilor pentru susținerea acestui proiect de suflet:
Fornetti Románia, Luna Solai, Magiun de prune Topoloveni, S.C. Jidvei, S.C. Display Total Grup SRL și Asociația Națională a Veteranilor de Război.

Text/Mirela Florian
Foto: Plt. adj. Răzvan Nae