Direcția calitatea vieții personalului

Vizită la doamna Steriana REPANOVICI, văduvă de veteran de război
14.02.2023


              La mulți ani cu sănătate, doamnei Steriana REPANOVICI, văduvă de veteran de război, la împlinirea vârstei de 96 ani!
              Distinsa văduvă de veteran de război s-a născut în Galați, într-o familie cu 4 copii. A muncit de la o vârstă fragedă, cunoscând greutățile vieții de mică.
              A urmat cursurile gimnaziale și liceale în localitatea de domiciliu.
            „ În timpul războiului eram elevă. După război, m-am stabilit în București, unde îmi găsisem un loc de muncă la Ministerul Poștei și Telecomunicațiilor. În anul 1952 l-am cunoscut pe Grigore, cu care m-am și căsătorit imediat. Era un om foarte liniștit, foarte corect, având astfel o căsnicie foarte frumoasă ce a durat 38 de ani. În urma căsniciei a rezultat o fată, de care sunt foarte mândră  și care acum are grijă de mine”, ne povestește cu emoție doamna Steriana.
             Regretatul Grigore REPANOVICI s-a născut în data de 11 august 1921, în București. A participat pe front în perioada 1942-1943, cu Compania 13 Transmisiuni, în Rusia, la Odessa și Sevastopol.
           „Soțul meu avea o motocicletă cu care efectua diferite activități de transport pe front. Viața pe front era foarte grea. După război a venit mai slab cu vreo 40 de kg, de-abia se mai ținea pe picioare și plin de păduchi. Viața l-a întărit și astfel a reușit să reziste și să facă față greutăților. Cu voia lui Dumnezeu s-a întors, de pe front, teafăr și nevătămat. După război a lucrat ca profesor, în învățământul preuniversitar, de unde a ieșit la pensie”, a menționat distinsa văduvă de veteran de război.
            Pentru faptele de vitejie de pe câmpul de luptă domnul REPANOVICI a fost decorat cu Medalia „Bărbăție și Credință”.
           Doamna Steriana este înconjurată acum cu multă dragoste de fata și ginerele acesteia, 2 nepoți și un strănepot, în vârstă de 8 ani.
           Vizita de astăzi a bucurat-o foarte mult pe venerabila doamnă, transmițându-ne succes în toate acțiunile noastre viitoare.
La ceas aniversar îi transmitem și noi multă sănătate și bucurii alături de cei dragi și o asigurăm de întreaga noastră stimă și respect pentru întreaga activitate și viață dedicată familiei.
Mulțumim sponsorilor pentru susținerea acestui proiect de suflet:
Fornetti Románia, Luna Solai, Magiun de prune Topoloveni, S.C. Jidvei, S.C. Display Total Grup S.R.L., Asociația Națională a Veteranilor de Război și S.C. MediaUno SRL.
          Cinste și onoare veteranilor de război!
          Text F.p Mirela FLORIAN-
            Foto: Plt.adj. Răzvan NAE