Direcția calitatea vieții personalului

Vizită la domnul colonel (rtr.) Ion DOBROMIR, veteran de război
20.02.2023


La mulți ani cu sănătate domnului colonel (rtr.) Ion DOBROMIR, veteran de război, la împlinirea vârstei de 100 de ani!
             Distinsul veteran s-a născut pe data de 14 februarie 1923, în localitatea Redea, județul Olt,  într-o familie cu 4 copii. El a fost cel mai silitor dintre frați, urmând cursurile gimnaziale și liceale în localitatea de domiciliu și, ulterior, Facultatea de Textile-Pielărie, Universitatea „Gh.Asachi” din Iași, absolvită în anul 1952, devenind inginer textilist.
           A participat pe front în anul 1945, în Cehoslovacia, cu Regimentul 3 Căi Ferate, având funcția de șef atelier.
În urma ordinelor generale de avansare în grad, emise de Ministerul Apărării Naționale, domnul DOBROMIR a ajuns la gradul de colonel, în retragere.
          De asemenea, pentru faptele de vitejie de pe câmpul de luptă, venerabilul veteran de război a fost decorat cu Medalia „Crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial, 1941-1945”.
            După război a avut funcție de conducere în cadrul Filaturii Române de Bumbac, de unde a ieșit la pensie la limită de vârstă.
           „A fost un om foarte corect, conștiincios, un om foarte dedicat activității desfășurate, ajutându-și mereu subordonații, acolo unde era cazul”, ne relatează cu emoție fata domnului DOBROMIR.
           Acum este înconjurat și îngrijit cu multă dragoste de fata, ginerele și de strănepoata în vârstă de 21 de ani, studentă la Facultatea de Medicină Veterinară.
           Îi transmitem și pe această cale distinsului veteran, multă sănătate și bucurii alături de cei dragi și îl asigurăm de întreaga noastră recunoștință și respect pentru tot ceea ce a făcut pentru patrie.
           Mulțumim sponsorilor pentru susținerea acestui proiect de suflet:
Fornetti Románia, Luna Solai, Magiun de prune Topoloveni, S.C. Jidvei, S.C. Display Total Grup S.R.L., Asociația Națională a Veteranilor de Război și S.C. MediaUno SRL.
          Cinste și onoare veteranilor de război!
         
          Text F.p Mirela FLORIAN-
            Foto: Plt.adj. Răzvan NAE