Direcția calitatea vieții personalului

Vizită la doamna Dumitra PETRE, văduvă de veteran de război
03.03.2023


La mulți ani cu sănătate doamnei Dumitra PETRE, văduvă de veteran de război, la împlinirea vârstei de 94 de ani!
             Doamna Dumitra s-a născut în localitatea Otopeni, județul Ilfov, într-o familie cu 5 copii. Încă  de mică și-a ajutat familia la treburile gospodărești și s-a angajat, ulterior, la CAP. La vârsta de 16 ani l-a cunoscut pe domnul Dumitru, cu care s-a căsătorit, având o căsnicie frumoasă ce a durat 60 de ani.
             „În anul 1946, l-am cunoscut pe Dumitru, care mi-a devenit ulterior soț. Era un om foarte harnic, liniștit, și cu credință în Dumnezeu. Pe front a purtat mereu cu el o iconiță ce i-a purtat noroc, întorcându-se acasă teafăr și nevătămat”, ne-a relatat cu emoție doamna Dumitra.
              Regretatul Dumitru PETRE, veteran de război, s-a născut în Otopeni, pe data de 15 februarie 1922, într-o familie cu 6 copii. A participat pe front în perioada 1944-1945 cu Regimentul 21 Infanterie, având funcția de comandant de grupă. În luna august 1944 a căzut prizonier în localitatea Ruginoasa și a fost dus într-un lagăr din Rusia, unde a stat până în anul 1946, când a fost eliberat.
            „Viața în lagăr nu a fost ușoară. Primeau pe zi, ca rație, un bol de ciorbă și pâine. Mulți dintre ei dădeau din rația lor de mâncare altor colegi pentru a fi ajutați la diferitele activități din lagăr. Cu voia lui Dumnezeu a scăpat de această perioadă grea din viața lui și, în anul 1946 a fost eliberat și trimis în țară”, ne-a relatat distinsa văduvă de veteran.
          Pentru faptele de vitejie de pe câmpul de luptă venerabilul veteran a fost decorat cu Medalia „Crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial, 1941-1945”, iar în urma ordinelor de avansare în grad ajunsese la gradul de plutonier adjutant.
           După război a lucrat în agricultură, iar după ce s-a pensionat a slujit ca epitrop la biserica din localitate.
           Doamna Dumitra a lucrat în cadrul Ministerului Apărării Naționale, ca personal civil, apoi, după ce a trecut la pensie, s-a dedicat și dumneaei, alături de soț, vieții bisericești.
          Acum se mândrește cu un băiat, 2 nepoți și trei strănepoți, care îi sunt alături și o îngrijesc cu multă dragoste.
          Vizita noastră a bucurat-o nespus pe distinsa văduvă de veteran de război, care ne-a transmis succes în toate acțiunile noastre.
La ceas aniversar îi transmitem și noi multă sănătate și bucurii alături de cei dragi și o asigurăm de întreaga noastră stimă și respect pentru întreaga activitate și viața dedicată familiei.
          Mulțumim sponsorilor pentru susținerea acestui proiect de suflet:
Fornetti Románia, Luna Solai, Magiun de prune Topoloveni, S.C. Jidvei, S.C. Display Total Grup S.R.L., Asociația Națională a Veteranilor de Război și S.C. MediaUno SRL.