Direcția calitatea vieții personalului

Vizită la domnul colonel (rtr.) Alexandru Negruță
31.08.2023


La mulți ani domnului colonel (rtr.) Alexandru Negruță!
Veteranul de război a împlinit zilele trecute venerabila vârstă de 102 ani!

              Venerabilul veteran s-a născut la data de 28.08.1923 în localitatea Berezlogi, raionul Orhei, Republica Moldova, într-o familie cu 4 copii. Tatăl său a fost dascăl la biserică, iar mama casnică.   În perioada 1942-1943, distinsul veteran a studiat la Școala de Ofițeri Activi Geniu București, iar în perioada 1943-1944 a urmat cursurile Școlii de Ofițeri Căi Ferate din Germania.
              Între anii 1944-1945, la doar 21 de ani, acesta a participat pe front cu Compania 7 a Regimentului 3 Căi Ferate, pe funcția de comandant grupă.
              După terminarea războiului și-a continuat cariera militară până în anul 1952, avansând până la gradul de căpitan.
              Ulterior, domnul Negruță a urmat Facultatea de Căi Ferate și a lucrat ca șef șantier reparații linii căi ferate și ca asistent la Facultatea de Căi Ferate Drumuri și Poduri. În anul 1982 a ieșit la pensie din funcția de consilier la Ministerul Transporturilor.
              Veteranul este îngrijit cu multă dragoste de către doamna Adriana, fiica dânsului, și, de asemenea, se bucură de prezența celor două nepoate.
              Pentru faptele de vitejie de pe câmpul de luptă domnul Alexandru Negruță a fost decorat cu Medalia „Crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial, 1941-1945”, iar în urma ordinelor generale de avansare în grad emise de Ministerul Apărării Naționale, după anul 1990, a ajuns la gradul de colonel.
            La ceas aniversar îi transmitem încă o dată sănătate și numai bucurii alături de cei dragi și îl asigurăm de întreaga noastră recunoștință și respect pentru tot ceea ce a făcut pentru patrie.

           Cinste și onoare veteranilor de război!
   
           Mulțumim sponsorilor pentru susținerea acestui proiect de suflet: Fornetti România, Luna Solai, Magiun de prune Topoloveni, S.C. Jidvei, S.C. Display Total Grup S.R.L., Asociația Națională a Veteranilor de Război și S.C. MediaUno S.R.L.