Direcția calitatea vieții personalului

Vizită la domnul colonel (rtr.) Ioan-Eugen STĂNESCU, veteran de război
21.09.2023


Domnul colonel (rtr.) Ioan-Eugen STĂNESCU, veteran de război, a fost vizitat astăzi de către reprezentanți ai Direcției calitatea vieții personalului, în cadrul programului „Acasă la Veterani”, la împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani.
             Distinsul veteran s-a născut în municipiul Ploiești, la data de 21 septembrie 1923, într-o familie cu 2 copii.
             După absolvirea studiilor liceale, domnul Stănescu s-a înscris la Facultatea de Electrotehnică din cadrul Politehnicii București, pe care a terminat-o în anul 1947.
             În perioada 1942-1944 a participat pe front în mai multe localități din România, în cadrul Centrului de Instrucție Transmisiuni, fiind elev la Școala de ofițeri de rezervă. A terminat războiul cu gradul de sergent.
            În urma odinelor generale de avansare emise de Ministerul Apărării Naționale, distinsul veteran a ajuns la gradul de colonel, iar pentru faptele de vitejie de pe câmpul de luptă a fost decorat cu Medalia „Crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial, 1941-1945”.
            După război a lucrat ca inginer la Uzina de Mașini Electrice București, apoi la Uzina Electroputere și, ulterior, la Centrul de Calcul al Direcției Centrale de Statistică, având funcția de director științific, până la ieșirea la pensie.
           A fost căsătorit timp de șapte decenii cu doamna Natalia, o femeie foarte frumoasă, cu care are un băiat, de profesie arhitect. Aceasta a fost membră a Uniunii Scriitorilor, traducător de literatură clasică din limbile franceză și rusă.
           Distinsul veteran ne-a relatat cu mândrie că este văr primar cu regretatul scriitor Nichita Stănescu cu care discuta ore întregi pe teme de literatură și poezie.
           Domnul Stănescu a fost profund emoționat de vizita echipei noastre, dorindu-ne succes și numai realizări în toate activitățile pe care le întreprindem.
           Pe această cale dorim să îi transmitem distinsului veteran un călduros LA MULȚI ANI, sănătate și numai bucurii alături de cei dragi!
        Cinste și onoare veteranilor de război!   
           Mulțumim sponsorilor pentru susținerea acestui proiect de suflet:Parohia Găvana III-Pitești, Fornetti Románia, Luna Solai, , S.C. Jidvei S.C. Display Total Grup SRL, Asociația Națională a Veteranilor de Război și S.C. MediaUno SRL.
            
 Text: Mirela FLORIAN