Direcția calitatea vieții personalului

Vizită la domnul maior (rtr.) Florea LĂCUSTEANU, veteran de război
12.10.2023


La mulți ani domnului maior (rtr.) Florea LĂCUSTEANU, veteran de război, la împlinirea venerabilei vârste de 99 de ani!
           Distinsul veteran s-a născut pe data de 12 octombrie 1924, în localitatea Lăcusteni, jud. Vâlcea într-o familie cu 5 copii. Tatăl său a fost învățător iar mama profesoară de biologie. Distinsul veteran  a absolvit cursurile Liceului pedagogic și a continuat tradiția familiei, ca și alți 3 frați, urmând cariera didactică.
            În anul 1944, pe când era elev, a fost mobilizat pe front. „Ne-au luat de pe băncile școlii și     ne-au trimis pe front. Am fost trimiși să apărăm ultima brazdă de pământ românesc, Carei. Am avut un moment mai dificil când ne-au încercuit nemții, dar au sosit trupele românești în ajutor și, astfel, am scăpat teafăr și nevătămat”, ne-a relatat bravul veteran de război.
          Pentru faptele de vitejie de pe câmpul de luptă domnul LĂCUSTEANU a fost decorat cu Medalia „Crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial, 1941-1945”, iar în urma ordinelor generale de avansare în grad emise, după anul 1990 de Ministerul Apărării Naționale, a ajuns la gradul de maior.    
            După terminarea războiului și-a continuat cariera în învățământ, ieșind la pensie la limită de vârstă.
           Are o căsnicie frumoasă ce durează de peste 70 de ani, mândrindu-se cu o fată, de profesie artist plastic, care le este alături zi de zi.
           La ceas aniversar îi transmitem încă o dată sănătate și numai bucurii alături de cei dragi și îl asigurăm de întreaga noastră recunoștință și respect pentru tot ceea ce a făcut pentru patrie.


           Cinste și onoare veteranilor de război!
   
           Mulțumim sponsorilor pentru susținerea acestui proiect de suflet: Parohia Găvana III-Pitești, Fornetti Románia, Luna Solai, , S.C. Jidvei S.C. Display Total Grup SRL, Asociația Națională a Veteranilor de Război și S.C. MediaUno SRL.
          Text F.p. Mirela FLORIAN
            Foto: Plt.adj. Răzvan NAE