Vizită la dl. cpt. (rtr.) Silvestru BELMEGA - veteran de război - cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani - 27.03.2021

Vizită la  domnul căpitan (rtr.) Silvestru BELMEGAveteran de război cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani.
 
La mulți ani cu sănătate domnului  căpitan (rtr.) Silvestru BELMEGA, veteran de război, la împlinirea vârstei de 100 de ani!
 
Domnul cpt.(rtr.) Silvestru BELMEGA, veteran de război, a fost vizitat astăzi, de o echipă a Direcției calitatea vieții personalului, cu ocazia aniversării a 100 de ani, în cadrul programului ,,Acasă la Veterani”, așa cum i-am promis anul trecut de Ziua persoanelor vârstnice.
 
Ne-a întâmpinat cu emoție și cu lacrimi în ochi, profund recunoscător că reprezentanții armatei i-au acordat încă o dată atenția și respectul cuvenit veteranilor de război.
 
Domnul Silvestru s-a născut la data de 27 martie 1921, în localitatea Cocești din Bucovina, într-o familie numeroasă, cu 5 copii. Încă din copilărie a fost obișnuit să muncească, familia având o moară, pe cursul unui pârâu, din vecinătatea localității, locul unde își petrecea majoritatea timpului, ajutându-și părinții.
 
Din cauza vremurilor tulburi și nesigure, în anul 1937, familia hotărăște să se mute definitiv în București.
 
„De la vârsta de 17 ani am fost recrutat ca premilitar, ulterior, la împlinirea majoratului am fost încorporat la o unitate de vânători de munte. După o perioadă de timp, am fost mutat la o unitate de pompieri din București, din zona Gării de Est, unde am fost încadrat ca mecanic și șofer, conducând aproape toate tipurile de mașini, dar și motociclete. Aici am prins bombardamentele aviației sovietice asupra zonelor limitrofe capitalei. După terminarea războiului am mai fost concentrat încă o bună perioadă de timp, până aproape de sfârșitul anului 1945”, ne povestește veteranul.
 
Pentru faptele de vitejie de pe câmpul de luptă venerabilul veteran a fost decorat cu Medalia „Crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial, 1941-1945”.
 
Îi dorim multă sănătate și bucurii alături de cei dragi!
Cinste și onoare veteranilor de război!
 
Acest proiect de suflet beneficiază de sprijinul Fornetti Románia, Luna Solai, Magiun de prune Topoloveni, S.C. Jidvei, Cofetăria Piticot și S.C. Display Total Grup SRL.
 
Text/FOTO:  Mirela Florian/plt.adj. Răzvan NAE    

Top