Direcția calitatea vieții personalului

Vizită la dl. Lt. (rtr.) Gheorghe COMȘA - veteran de război
04.09.2018


 
          Astăzi 04.09.2018, cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 105 ani, domnul lt. (rtr.) Gheorghe COMȘA - veteran de război, a fost vizitat  de către reprezentanții Direcției calitatea vieții personalului, în cadrul programului „Acasă la Veterani”.
           Cu acest prilej, în semn de respect pentru faptele de arme săvârșite pe câmpul de luptă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, domnul COMȘA a primit o felicitare din partea ministrului apărării naționale.
           În această zi,  distinsul veteran de război a fost înconjurat cu mare dragoste de către familie și prieteni, iar atunci când a văzut haina militară i-au dat  lacrimile, trăind o emoție deosebită.
           S-a născut în localitatea Cudalbi, raionul Tecuci, regiune  Galați, în data de 04 septembrie 1913. După absolvirea școlii primare s-a calificat în meseria de cizmar.
          A efectuat stagiul militar în perioada aprilie 1935- octombrie 1936 în cadrul Regimentului 2 Căi Ferate, arma - transmisiuni, având funcția de agent.
          În 1942 a participat pe front, în Campania de Est, ca pistolar. Aici rușii erau foarte bine camuflați și apărați cu mult armament de infanterie, artilerie și mortiere. Noi nu stăteam foarte bine la încadrare, dotare și pregătire. Din acest motiv armata română a avut un număr mare de victime”, ne povestește cu greu și durere, bravul ostaș
          După război a lucrat ca magazioner la Comitetul Radio, apoi curier și arhivar la Ministerul Sănătății.
          A ieșit la pensie la vârsta de 65 de ani.
           Din anul 1995 este văduv, rămânând doar cu băiatul în vârstă de 58 de ani, care îl îngrijește zi și noapte.
          A fost un om cumpătat și foarte activ. Până la vârsta de 100 de ani ieșea foarte des la cumpărături și uneori la plimbare.
          Domnul Comșa a fost copleșit de atenția acordată celor mai vârstnici ostași, de către Ministerul Apărării Naționale.
           Începând din 15 noiembrie 2017 acest proiect de suflet al Direcției calitatea vieții personalului, beneficiază de sprijinul Arômes Noirs, Fornetti Románia, Luna Solai, Angelli și Magiun de prune Topoloveni.
          
Text: Mirela Florian
Foto: Plt.adj. pr. Gheorghiță Tunaru
 
Datele personale și fotografiile au fost postate cu acordul domnului lt.(rtr.) Gheorghe COMȘA.