Direcția calitatea vieții personalului

Vizită la domnul mr. (rtr.) Dumitru IORDACHE - veteran de război, 107 ani
02.10.2019


La mulți ani mr.(rtr.) Dumitru Iordache, la împlinirea celor 107 ani, cel mai vârstnic veteran de război din București!
 
Astăzi, mr. (rtr.) Dumitru Iordache, veteran de război, a fost vizitat de către reprezentanți ai Direcției calitatea vieții personalului, la împlinirea frumoasei vârste de 107 ani. 
Distinsul veteran s-a născut pe 02 octombrie 1912, în comuna Sângeru, jud. Prahova, într-o familie cu 6 copii. Încă de la o vârstă fragedă a început să lucreze în domeniul comerțului, fiind „băiat de prăvălie”.
În perioada 1943-1944 a participat pe front cu Regimentul 23 Infanterie, pe frontul de Est, în Crimeea, având funcția de comandant de pluton și gradul de sergent major. „Să fii militar este o mândrie! Să-ți aperi țara, cea mai mare onoare”- ne spune cu emoție domnul Iordache. Este credința care l-a călăuzit pe toată perioada războiului și l-a făcut să treacă mai ușor peste greutăți.                     Pentru faptele de arme săvârșite în perioada războiului a fost decorat cu medalia ”Bărbăție și Credință”, precum și cu medalia ”Crucea Comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial, 1941-1945”.
După război a continuat să lucreze în domeniul comerțului, ca gestionar, ieșind la pensie la vârsta de 75 de ani. Astăzi, venerabilul veteran este văduv, dar înconjurat cu multă dragoste de strănepoata de soră, doamna Rodica, care acordă o deosebită atenție îngrijirii acestuia. Până la vârsta de 97 de ani domnul Iordache își făcea singur curățenie în curte, fiind o persoană foarte activă. Singurul regret al acestuia este că nu a avut copii.
Vizita noastră l-a bucurat nespus pe distinsul veteran, fiind foarte emoționat că nu l-am uitat și ne-a urat succes în toate acțiunile noastre. Îi transmitem și noi, pe această cale, cele mai calde urări de sănătate, bucurii și-l asigurăm de întreaga noastră prețuire și respect pentru faptele de eroism de care a dat dovadă pe câmpurile de bătălie.
           
Foto: Plt.adj. Răzvan Nae
Text: Mirela Florian
 
Datele personale și fotografiile au fost postate cu acordul domnului, cpt. (rtr.) Dumitru Iordache
 
#mapn #ArmataRomâniei #dcvp